| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Tanácsadó

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Történetek a kanapéról Blogbejegyzések RSS csatornája

Tanulás felsőfokon

Tanulásmódszertan - Milyenek a tanulási szokásaid?

Címkék:

Szerző: Tóth Márta Publikálva: 2016-10-03 10:54

Tanév stressz nélkül

De jó is lenne egy tanév a cím szerint! Vége a nyári szünidőnek, kezdődik ismét a hajtás. Az elsőévesek izgalommal tekintenek az előttük álló tanulmányokra, a többieknek a már megszokott világ tér vissza ismét minden örömével és terhével. Telve reményekkel és fogadkozásokkal, hogy ebben a tanévben mi mindent fogunk elérni és megvalósítani. Ám ott vannak a kételyek is: bírni fogom? Hogyan lesz? Jól választottam?

Címkék:

Szerző: Publikálva: 2015-01-15 10:02

Érzelmi intelligencia

Sokáig azt gondolták a kutatók, hogy az emberek sikerességét alapvetően az határozza meg, hogy milyen intellektussal, IQ-val rendelkeznek, hétköznapian fogalmazva, mennyire okosak. Az 1980-es évektől kezdődően azonban az intelligenciakutatások új irányt vettek, s a többrétegű intelligencia leírásából kiindulva elkezdték kutatni a társas ügyesség és az érzelmi jelenségek szerepét.

Címkék:

Szerző: Publikálva: 2015-01-15 10:01

Elvonási tüneteket okozhat a facebook-tól való eltiltás

A Facebook-generáció tagjainál, ha akár egyetlen napra is megfosztják õket az internet, a mobiltelefon, a televízió, és a rádió használattól, a kábítószer-függõségrõl való leszokásnál tapasztaltakhoz hasonló testi és lelki tünetek jelentkezhetnek

Címkék:

Szerző: Publikálva: 2015-01-15 09:43

Pánikzavar

A pánik szót gyakran használjuk a köznyelvben is: pl. "pánikba estem", de csak ritkán tudjuk, mit is jelent tulajdonképpen. Sajnos, aki már átélt egy-egy súlyosabb rohamot, vagy esetleg esetében már fennáll a pánikzavar, tudja csak igazán mennyire megnehezíti a mindennapi létezést, és teszi elviselhetetlenné és félelmetessé ezeket az idõszakokat.

Címkék: önsegítõ

Szerző: Publikálva: 2015-01-15 09:39

ISMERD MEG ÖNMAGAD!

Mi is az önismeret? Az önmagamra vonatkozó tudás, saját személyiségem milyenségének tudatossága. De hogyan szerveződik az önmagamról szóló tudás? Milyen részei, oldalai vannak? Egy én-képünk van, vagy esetleg többel is rendelkezünk? Mi a rejtett én, nyilvános én, én-ideál, vakfolt? Ha kíváncsi vagy, az alábbi írásban választ kaphatsz a kérdésekre!

Címkék:

Szerző: Tóth Márta Publikálva: 2014-05-26 15:28

LELKI EGYENSÚLY A VIZSGAIDŐSZAKBAN - „Túlélési” tanácsok a stressz ellen

A szorgalmi időszak utolsó hetei és a vizsgaidőszak erős stresszt jelentenek szinte minden egyetemista életében. De mitől éljük meg stressznek ezeket a heteket? Egyáltalán mi a stressz? Hogyan küzdjük le a ránk nehezedő nyomást? Mit tegyünk, hogy heteken át megfelelően tudjunk teljesíteni, s ne hatalmasodjon el rajtunk a kritikus pillanatban a vizsgadrukk? Univerzális recept nincsen, de segíthet néhány tanács csokorba szedve az alábbi írásból!

Címkék:

Szerző: Tóth Márta Publikálva: 2014-05-26 15:25

Depresszió

A depresszió a hangulatzavarok egyik fajtája. A mai világban gyakran helytelenül emlegetjük ezt a fogalmat, hajlamosak vagyunk egy-egy

Címkék: önsegítõ

Szerző: Publikálva: 2011-03-04 13:51

Önismereti csoport - avagy másnak is van problémája?

Az önismereti csoport hallatán sokakban felmerül a kérdés, mi is az valójában. Ki járhat csoportra? Milyen válaszokat kaphatunk saját magunkról? Mi történik egy csoportban?

Címkék:

Szerző: Publikálva: 2010-12-15 15:37