| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Tanácsadó

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Karrier Hírlevél (Archívum) - Karrier Hírlevél - November

 


 

  

Szeretnél felkészülten érkezni a munkaerőpiacra? 

Küldd el javításra szánt önéletrajzodat, motivációs leveledet, vagy jelentkezz be személyes karrier tanácsadásra!

Úgy érzed, hogy elakadtál tanulmányaidban? Tanácstalan vagy kapcsolataidban? Szükséged lenne valakire, aki meghallgat?

A Karrier Irodában keresd a személyes mentálhigiénés tanácsadás lehetőségét, ahol szakképzett pszichológussal beszélgethetsz. 

Jelentkezés:

- mentálhigiénés tanácsadásra: mentalhigiene@uni-pannon.hu 

- karrier tanácsadásra: iroda@kairo.uni-pannon.hu 

SmartUp Callenge Állásinterjú ♦ Mennyi az annyi? ♦ Önfoglalkoztatás

tanacsado.uni-pannon.hu

SMARTUP CHALLENGE

Pályázat 18 - 26 éves fiatalok részére

A SmartUp Challenge diákok és fiatalok vállalkozói és innovációs készségeinek fejlesztését célzó gyakorlatorientált tréningprogram és verseny a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország együttműködésében, a Citi Alapítvány támogatásával.

A program célja: A SmartUp Challenge névre keresztelt angol nyelvű, gyakorlatorientált tréningprogram és verseny célkitűzése, hogy a régió négy országában – Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában – összesen mintegy ezer fiatal készségeit és kompetenciáit fejlesszék, amelyek révén bővülnek munkaerő - piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak új munkahelyek létrehozására önmaguk és mások számára.

Az egyéves program 2014 novembere és 2015 augusztusa között valósul meg.

- Egyének vagy 2 - 5 fős csapatok jelentkezhetnek a programba 2014. december 8 - ig a www.smartupchallenge.org weboldalon egy olyan innovatív üzleti ötlettel, amely új munkahelyek létrehozását célozza (kb. 300 szóban összefoglalva)

- Az 50 legerősebb pályázó részt vesz a 2015 áprilisáig tartó nemzeti innovációs kihívás versenyprogramban: ennek keretében három interaktív workshop (erőforrás menedzsment, marketing és prezentáció témában), online tananyagok és üzleti mentorok támogatása révén továbbfejleszthetik üzleti ötletüket. A workshopok budapesti helyszínen kerülnek megrendezésre.

- A program végén a legjobb üzleti terveket bemutató tíz fiatal részt vehet egy ötnapos nemzetközi nyári egyetemen Bukarestben, 2015 augusztusában. Minden költséget a program fedez.

A pályázat részleteit itt elolvashatod.

ÁLLÁSINTERJÚ

Az állásinterjú témaköre valamilyen formában fel szokott bukkanni a hírleveleinkben. Olyan témáról van szó, amelyhez tengernyi irodalom és forrás áll rendelkezésre, mégis nehéz megfogni az esszenciáját, hiszen minden egyes interjú valamiben eltér az előzőektől. Ettől függetlenül sok hasznos tippet lehet begyűjteni belőlük. 

Most a Job-Center összefoglalóját ajánljuk figyelmedbe, ahol további segítséget kaphatsz az interjú „követelményeiről”, a felkészülésről valamint a helyes viselkedési szabályokról. Az oldalon szerepelnek még a leggyakoribb interjúkérdések is. Valószínűleg többel is találkoztál már, de időről-időre nem árt feleleveníteni őket. 

A cikket elolvashatod itt. 

MENNYI AZ ANNYI?

Az aktuális fizetési trendekkel jó tisztában lenni. Megítélheted a szektorok egymáshoz viszonyított helyzetét, vagy értékelheted a saját fizetésedet is az ágazati átlaghoz képest. 

A bérviszonyok ismeretére nagy szükséged lehet egy bértárgyalás során is, ha éppen állást keresel. Nem szerencsés sem alul-, sem pedig felülpozícionálni magad.  

Ha egy kicsit elmélyednél a témában, a Mennyitkeresel.hu honlapján keresgélhetsz. 

Információt találhatsz itt az egyes szektoronkénti és a külföldi fizetésekről vagy akár a női-férfi bérviszonyokról is.  

NÉPSZERŰSÖDIK AZ ÖNFOGLALKOZTATÁS

„Magyarországon egyre nagyobb szerepet kapnak a rugalmas foglalkoztatási formák, így az önfoglalkoztatás is. Egyre többen lennének önmaguk főnökei: tíz magyarból négy indítana saját vállalkozást, leginkább a függetlenség miatt. A jövő vállalkozói a fiatal diplomás férfiak közül kerülnek ki, áll egy kutatásban” – írja a HR Portal

Ha érdekel, hogyan változott a vállalkozási kedv Magyarországon, miért vonzó alternatíva az önfoglalkoztatás és kiket vonz leginkább ez a foglalkoztatási forma, kattints, és olvasd el a teljes cikket itt 

ÁLLÁSAJÁNLATAINK

munka- és termelésszervező(8DP9BG)
Állásajánlat - Balatonfűzfő
haltech Kft.

Minőségbiztosítási gyakornok(22LIN4)
Gyakornok - Siófok
Pannon Egyetem Karrier Iroda

Regulatory and Data Management Associates(SFZAG6)
Állásajánlat - Budapest
Frissdiplomás Kft.

Környezetvédelmi mérnök és Munkavédelmi mérnök(5Y5JPS)
Gyakornok - Székesfehérvár
Alcoa-Köfém Kft.

Junior Villamosmérnök (tervezési feladatokra)(8I3T7R)
Állásajánlat - Székesfehérvár
IKARUS Járműtechnika Kft.

VIllamosmérnök(RISV7U)
Állásajánlat - Szeged
T-Tech 2000 Biztonságtechnika és Vagyonvédelmi Kft.

http://kairo.uni-pannon.hu

 

2014-11-30 18:56

Vissza