| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Tanácsadó

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Karrier Hírlevél (Archívum) - Georgikon Karrier Hírlevél - 2014. augusztus

 


 

  

Kedves Olvasó!

Örömmel köszöntünk a Georgikon Karrier Hírlevél első számának megjelenése alkalmából.

Havonta megjelenő Hírlevelünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a munkaerőpiac világában történő eligazodásban. Célunk a karrierépítéssel, álláskereséssel, munkavállalással kapcsolatos információk, események, programok olvasóinkhoz történő eljuttatása. A Hírlevélben elolvashatod, a Karrier Irodán keresztül meghirdettet állásajánlatokat, diákmunka ajánlatokat, gyakornoki programokat.

Hasznos időtöltés és jó olvasást kívánunk!

Georgikon Karrier Iroda

 

Ismét indulnak szakirányú továbbképzési szakok a Georgikonon • 
Megjelent a Diplomamentő Program pályázati felhívása 

             Hogyan írjunk önéletrajzot, ha még nincs munkatapasztalatunk? • Mekkora kezdőfizetésre számíthatnak a frissdiplomások?

 

Ismét indulnak szakirányú továbbképzési szakok a Georgikonon

Ismereteink gyarapítása nem ér véget a diploma megszerzésével, megszerzett tudásunk elmélyítése, folyamatos frissítése elengedhetetlen. Azok számára, akik specializálódni szeretnének egy adott szakterületre, illetve akikkel szemben a munkáltatójuk speciális elvárásokat támaszt, kitűnő lehetőséget biztosítanak a szakirányú továbbképzések tudásuk elmélyítéséhez, korszerű ismeretek elsajátításához.

A Georgikon Kar az őszi félévben is tervezi szakirányú továbbképzési szakok indítását. 2014. augusztus 31-ig a következő képzésekre lehet még jelentkezni:

NÖVÉNYVÉDELMI SZAKMÉRNÖK 

A képzés célja: Olyan alapos növényvédelmi ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik ismerik a növényi károsítók biológiáját, ökológiáját és az ellenük való védekezés módszereit, alkalmazzák az integrált növényvédelem különböző eljárásait, alkotó képességgel rendelkeznek a növényvédelmi informatika, szaktanácsadás alkalmazásában, felelősen tevékenykednek a környezetvédelem növényvédelmet érintő részleteiben, ismerik és betartják a növényvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat és munkavédelmi előírásokat, alkalmasak az I. kategóriás növényvédő szerek forgalmazására és felhasználására.

A növényvédelmi szakmérnöki képzésről, a jelentkezés feltételeiről, módjáról itt informálódhatsz.

TALAJTANI SZAKMÉRNÖK

A képzés célja: a képzés elvégzése után a szakemberek képesek és jogosultak lesznek korszerű és eredményes munkát végezni a talajfelvételezés/ talajtérképezés, tervezés, talajvédelmi beavatkozások, szennyezés felszámolás, talajkímélő technológiák alkalmazása, szaktanácsadás, oktatás, irányítás, jogi kérdések és engedélyeztetés területén.

A talajtani szakmérnöki képzésről bővebb információ a georgikon.hu honlapon érhető el.

Megjelent a Diplomamentő Program pályázati felhívása

"A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.” - olvashatjuk a www.ofa.hu honlapon.

A Diplomamentő Program célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat. A pályázat a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, B1 vagy a feletti szintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsga sikeres teljesítéséért. A pályázatok benyújtása a rendelkezésre álló támogatási keret erejéig, de legkésőbb 2014. december 31-ig lehetséges. /Forrás: OFA Diplomamentő Program Pályázati felhívás/

A Diplomamentő Program regisztrációjáról lemaradtak részére is megnyitották 2014. július 14-én az OFATÁR-at.

A pályázók a programot angol, német, valamint francia nyelvtanfolyamokhoz vehetik igénybe. A választható képzések időtartama: 120, 180 vagy 240 óra.

A Diplomamentő Program Pályázati felhívása, valamint a Támogatási szerződés tervezete elérhető itt.

Hogyan írjunk önéletrajzot, ha még nincs munkatapasztalatunk?

Pályakezdőként sokakban felmerül a kérdés milyen önéletrajzot írjon, mi kerüljön a szakmai tapasztalatokhoz. 

„Az álláskeresők állandó dilemmája a munkaerőpiacon, hogy megfelelő munkatapasztalat hiányában a cégek nem alkalmazzák őket, ám ha nem jutnak munkához, rutint sem tudnak szerezni. Így azok számára, akik minimális vagy zéró munkatapasztalattal rendelkeznek, sok esetben nagyon nehéznek bizonyulhat az elhelyezkedés.”  - írja a cvonline.hu.

Ha neked is gondot okoz pályakezdőként, hogy hívd fel magadra a HR-es munkatársak figyelmét érdemes elolvasnod a teljes cikket.

További tippeket találsz a profession.hu honlapján arról, hogy pályakezdőként mit írj az önéletrajzba.

Ha személyes vagy on-line segítségre van szükséged, keresd a Georgikon Karon működő

Mekkora kezdőfizetésre számíthatnak a frissdiplomások?

Itt egy kis segítség, hogy mekkora fizetésre számíthatnak a végzős diákok az iskolapadból kikerülve. Az eduline.hu összegyűjtötte a legnépszerűbb szakok frissdiplomásainak havi bruttó átlagjövedelmét.

Nézd meg itt!

Aktuális állásajánlatok

A Karrier Irodába beérkező állásajánlatokat megnézheted:

http://www.georgikon.hu/karrier/allasajanlatok

Szeretnél felkészülten érkezni a munkaerőpiacra?

Küldd el javításra szánt önéletrajzodat, motivációs leveledet, vagy jelentkezz be személyes karrier tanácsadásra!

Jelentkezés:

karrieriroda@georgikon.hu

06-83/545-000 (mell.: 5429) 

 

 

Georgikon Kar Karrier Iroda  8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.

http://www.georgikon.hu/karrier

 

2014-08-26 11:01

Vissza