| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Tanácsadó

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Egyéni tanácsadás függőségek kezelésére

A tanácsadás bizonytalan határidőig szünetel.

Manapság jellemzően két csoportra osztjuk a függőségeket; az egyik a kémiai függőségek, mint például az alkohol, a drog, a koffein, a nikotin, de ide tartozik az orvosi receptre felírt pszichoakítv szerek csoportja is. A másik a viselkedésfüggőségek köre, mint például a játékfüggőség, társfüggőség, munkafüggőség, a képernyő-, internet- vagy a kapcsolati függőség. Azaz bármilyen olyan kényszeres magatartás, ami az embert megkötözi.

Olyan hallgatók is jöhetnek, akik önmagukkal kapcsolatban szeretnének segítséget kérni és olyanok is, akiknek a szeretteik között van szenvedélybeteg és nem találnak megoldást. A fiatal itt olyan légkörbe érkezik, ahol elfogadást, megértést és diszkréciót tapasztal. Négyszemközt ül egy olyan emberrel, akiben megbízhat, aki meghallgatja, és akinek minden szégyen és félelem nélkül elmondhatja, mi okoz neki gondot. Segítséget kap a problémája feltárásában és kezelésében.

Ha bármely függőség gondot okoz az életedben, vagy családtagod, barátod szenvedélybeteg és segítséget szeretnél kérni, jelentkezz a mentalhigiene@uni-pannon.hu email címen.

Az interjút ide kattintva érheted el.