| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Tanácsadó

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Mi is az a DPR?

A diplomás pályakövetési rendszer (DPR)  vagyis a felsőoktatási intézmények végzettjeinek a pálya-és után követése már több évtizedes múltra tekint vissza az USA-ban és Európa egyes államaira nézve. Magyarországon 2005-ben a Felsőoktatási Törvényben rögzítették a felsőoktatási intézmények számára kötelező jellegű pályakövetés bevezetését.  A Pannon Egyetemen a Karrier Iroda látja el ezt a feladatot, mely lehetővé teszi az eredmények fejlesztési célzatú felhasználását a képzésre, programokra, szolgáltatásokra vonatkozóan, ezáltal hozzájárul az egyetem minőségbiztosítási rendszerének fejlesztéséhez és a színvonalasabb képzéshez.

Az öregdiák hálózat kiépítése mára felértékelődött és ezt erősíti a diplomás pályakövetési rendszer jelenléte is. A végzettek pályakövetése erősíti az egyetem és a munkaerőpiac, valamint az egyetem és az öregdiákok közötti kapcsolatot. Diplomás pályakövetési rendszer célja, hogy az egyetem visszajelzést kapjon a jelenlegi és végzett hallgatók, valamint a munkaerőpiac érintett szereplőinek véleménye alapján az oktatáshoz és az egyetem által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolható elégedettségről, karriertervekről és a végzettek tényleges karrier-útjáról valamint a munkaerőpiac elvárásairól.

Ha elérkezik az idő, mikor elhagyod az egyetem padjait, arra kérünk, hogy a fenti cél eléréséhez járulj hozzá Te is a véleményeddel és légy résztvevője a DPR kutatásának!

Ha érdekel a korábbi évek felméréseinek eredménye kattints ide!